Piesele de decor interior din piele de vaca sunt atat de versatile si au caracteristici grozave pentru a diferentia decorul casei!

Cu toate acestea, designul interior poate fi greu de stapanit, iar una dintre cele mai dificile parti este de unde sa incepem.

Daca sperati sa utilizati covoare din piele de vaca in camera de zi, de luat masa sau de relaxare, dar nu sunteti sigur care este cea mai buna modalitate de a le maximiza, nu cautati mai departe! In acest articol, va vom oferi 3 sfaturi de amenajare interioara folosind covoare din piele de vaca!

1. Alegerea paletei de culori pentru camera dvs.

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le ofera un accesoriu din piele de vaca este cat de interesant arata in comparatie cu alte tipuri de covoare mai obisnuite.

Unul dintre modalitatile prin care ofera aceasta neregularitate placuta este faptul ca aceste covoare din piele de vaca vin intr-o gama variata de culori.

Cu toate acestea, culorile „potrivite” nu inseamna intotdeauna ca ar trebui sa cumparati o piesa din piele de vaca care este similara ca ton si nuanta cu toate mobilierul actual al camerei dvs.

Daca ati mai facut orice fel de design inainte, sunt sanse sa intelegeti ca nu toate culorile arata bine in combinatie.

De exemplu, daca aveti o camera plina de mobilier de mahon inchis, un covor din piele de vaca ciocolata ar putea ajunge sa faca locul sa arate sumbru si deprimant. Tot acel intuneric aruncat impreuna este un dezastru de design!

In schimb, luati in considerare regula contrastului: daca aveti o multime de mobilier alb sau alb in camera, incercati un covor din piele de vaca cu model.

Sau, invers, daca aveti o multime de elemente de design intunecate, alegeti un covor din piele de vaca alba. O variata gama de covoare din piele de vaca naturale gasiti pe mangoandbloom.ro unde toate pieile sunt fotografiate individual pentru ca dvs. sa stiti ce dimensiune, nuanta si model primesti cand achizitionezi.

2. Masurarea zonei unde va fi plasat covorul din piele

Odata ce ai gasit un covor din piele de vaca pe placul dvs. in modelul si culoarea perfecta, s-ar putea sa fii tentat sa pui caruta inaintea calului si sa-l cumperi imediat, doar pentru a descoperi ca covorul nu se va potrivi in camera planificata!

Masurarea zonei in care doriti piesa de piele de vaca este esentiala pentru a fi multumit de produs. Pieile de vaca sunt masurate din cele doua puncte cele mai largi si cele doua puncte cele mai inalte.

Acest lucru inseamna ca ar trebui sa cumparati cu siguranta un covor din piele de vaca care este putin mai mare decat ati planificat initial, deoarece suprafata totala pe care o acopera covorul va fi mai mica decat masura mentionata.

Daca sperati sa va aranjati mobilierul doar pe un colt al covorului, va trebui sa luati in considerare distanta dintre acea piesa de mobilier si oricare pe care nu doriti sa atinga covorul.

Masurarea poate fi o bataie de cap, dar este mai bine decat sa fii dezamagit de dimensiunea produsului atunci cand vine timpul sa-l plasezi!

3. Creati straturi pentru a adauga textura si confort

In cele din urma, daca nu va puteti decide intre covoarele preferate din piele de vaca sau daca aveti nevoie sa adaugati ceva profunzime designului interior al camerei, incercati sa stratificati mai mult de un covor.

Acest lucru se poate face fie cu covoare de iuta, fie cu mai multe produse din piele de vaca. De fapt, potrivit site-ului Decoist, „pielea de vaca adauga caracter covorului simplu si ofera intregului spatiu un aspect proaspat!”

Covoarele din iuta sunt fabricate din fibre vegetale de iuta. Acest covor realizat din materiale naturale nu este doar ecologic, ci este excelent in utilizare practica pentru colectarea resturilor si prafului care ar fi mai greu de indepartat doar de pe covoarele din piele de vaca.

Una dintre cele mai bune moduri de a folosi un covor de iuta este sa-l asezi ca baza de culoare solida sau fundatie pentru stilul vizual al camerei. Apoi, asezati deasupra un covor de vaca pentru adancime.

Uneori, acest lucru functioneaza cel mai bine atunci cand covorul de iuta este de culoarea petelor de piele de vaca, dar uneori modelele contrastante de lumina si intuneric intre cele doua arata mai bine in functie de mobilierul din apropiere.

Daca decideti sa plasati mai mult de un covor din piele de vaca impreuna, tineti cont de aceeasi regula a contrastelor! Poate parea aglomerat sa ai doua piei de vaca care sunt aproape, dar nu chiar, de aceeasi culoare stivuite una peste alta.

In orice caz, stratificarea covoarelor, fie ca sunt din iuta sau de acelasi fel, poate accentua un anumit loc de pe podea si poate crea un sentiment de dimensiuni intr-un spatiu.